Sauna

Het is heerlijk ontspannen in Born! Kom volledig tot rust in één van onze sauna's of stoomcabine.
Het is verplicht om vooraf te reserveren. U kunt reserveren via het reserveringssysteem hieronder, per telefoon 046-4851666 (enkel bereikbaar tijdens openingstijden van onze thermen) en per e-mail.

Reserveer uw entree

Finse Löyly sauna

De Finse sauna is al zeker 2000 jaar oud, maar wordt tegenwoordig nog steeds veel bezocht. U kent de Finse sauna als de traditionele sauna. De temperatuur in de Finse sauna ligt tussen de 60 en 95 graden Celsius. De sauna wordt verhit door middel van natuurstenen die elektrisch worden verwarmd.

Temperatuur: 95 °C | Houtsoort: Red Ceder

Zoutkristalsauna

Beleef de zuiverende werking van zoutkristallen uit het Himalaya gebergte in Pakistan. Het zijn natuurlijke zoutsteenkristallen die ruim 250 miljoen jaren geleden zijn ontstaan. Door verhitting van de uit Pakistan geïmporteerde zoutkristallen en een cascade, komen mineralen vrij die de lucht ioniseren. De verdamping en de aanwezige vochtigheidsgraad maken dat u deze specifieke zuiverende dampen kunt inademen. Zoutkristallen helpen bij vermindering van huidproblemen.

Temperatuur: 80 °C | Houtsoort: Red Ceder

Bio kruidensauna

Sauna met kruiden en lichttherapie. De verschillende kleuren beïnvloeden onze geest en lichamelijke conditie. Blauw werkt ontspannend en rustgevend. Groen brengt ons tot rust en inspireert. Geel zorgt voor een positieve instelling en algemeen welbevinden. Rood bevordert activiteit, vitaliteit en warmte.
's Avonds heeft men vanuit deze sauna een bijzonder uitzicht.

Temperatuur: 70 °C | Houtsoort: Hemlock

Infrarood cabine

Infrarood licht heeft een enorme dieptewerking. Het gebruik van de infrarood cabine heeft een positief effect op het bestrijden van spierpijnen en reumatische aandoeningen. Wij adviseren om u na het gebruik van de infrarood sauna met lauw water af te spoelen.

Temperatuur: 50 °C | Houtsoort: Red Ceder