Baden

Ontdek de diverse baden van onze Thermen. Kom compleet tot rust in ons stoombad of speciale kruidenbad. Het dragen van badkleding is in de Thermen niet toegestaan.

Zwembad

U kunt bij ons van binnen naar buiten zwemmen. 's Avonds kunt u buiten genieten van de sterrenhemel en binnen van natuurfilms die geprojecteerd worden op de muur van het zwembad.

Temperatuur: 31°C

Koud Dompelbad

Als u uit de sauna of het stoombad komt, gaat u eerst naar buiten om uw longen te vullen met verse, frisse lucht. Dit dient te gebeuren bij 30°C als ook bij -30°C. Hierna probeert u zich zo koud mogelijk af te spoelen d.m.v. douche of slang, te beginnen bij de voeten en zo langzaam naar boven. Vergeet vooral uw hoofd niet af te koelen. Hierna kunt u gebruik maken van het koude dompelbad. 

Temperatuur: 16°C | Gebruiksduur: 2 minuten 

Warm dompelbad

Nadat u van het koude dompelbad gebruik heeft gemaakt, kunt u gebruik maken van het warme dompelbad. Op deze manier kunt u wisselbaden nemen volgens de leer van Dr. Kneipp.

Temperatuur: 36°C | Gebruiksduur: 2 minuten

Voetenbad

Ter voorbereiding op de sauna of het stoombad is het raadzaam gebruik te maken van het voetenbad. Het voetenbad zorgt dat de poriën zich openen ter voorbereiding op de sauna of het stoombad. Ook aan het einde van een saunaronde, na het koud afspoelen of dompelen is het raadzaam om gebruik te maken van het voetenbad.

Temperatuur: 39 °C | Gebruiksduur: 5 tot 10 minuten

Whirlpool

Dit bubbelbad zorgt voor heerlijke ontspanning. Het warme water van de whirlpool heeft een goede invloed op uw gemoed, spieren en gewrichten. Na het gebruik van de Whirlpool koud afdouchen en uw hoofd koelen.

Temperatuur: 36 °C | Gebruiksduur: 5 minuten 

Stoombad

Heerlijk genieten van ons stoombad is ook nog eens zeer goed voor uw gezondheid. Stoom stimuleert de bloedsomloop en bevordert de afvoer van dode huidcellen. Stoom heeft een vochtinbrengende werking en verhoogt de interne lichaamstemperatuur. Een stoombad verhoogt de polsslag van 60 / 80 slagen per minuut in rust, tot 110 / 140 slagen per minuut.

Temperatuur: 47 °C | Gebruiksduur: 12 tot 15 minuten

Kruidenbad

Een heerlijk warm bad met kruiden, waar u heerlijk tot rust kunt komen. De kruiden doen hun werk en u ervaart complete ontspanning.

Temperatuur: 36 °C | Gebruiksduur: 5 tot 10 minuten